MANGOV CHEESECAKE
Slasten cheesecake z veliko beljakovinami in zelo malo sladkorja!
SESTAVINE ZA 12 PORCIJ:
- Plast (biskvit):
- 100 g masla
- 1 jajce
- 150 g kokosove moke
- 120 g mandljeve moke
- Sladilo po okusu
- Plast:
- 400 g kremnega sira
- 2 jajci
- Sladilo po okusu
- Plast:
- 400 g grškega jogurta
- 30 g Nanox Protilox sirotkine beljakovine (okus mango)
- 100g svežega manga
POSTOPEK:
- V posodi zmešaj maslo, 1 jajce, kokosovo in mandljevo moko, po potrebi oziroma okusu dodaj brezkalorično sladilo. Mešanico enakomerno razporedi v okrogel pekač za pite, postavi jo v prej segreto pečico in 10 minut peci pri temperaturi 180°C. Po 10 minutah vzemi iz pečice in pusti, da se rahlo ohladi.
- Zmešaj kremni sir in 2 jajci ter dodaj sladilo po okusu. Maso enakomerno razporedi po biskvitu v pekaču in vse skupaj peci dodatnih 20 minut pri temperaturi 180°C. Po 20 minutah vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi.
- Zmešaj grški jogurt in mangove beljakovine ter mešanico razporedi kot tretjo plast na pečeno pito. Postavi v hladilnik, da se dokončno ohladi, nato po vrhu po okusu okrasi s koščki svežega manga. Postrezi in uživaj!
HRANILNE VREDNOSTI NA 100 g / NA PORCIJO:
- kCal: 280 / 351
- Beljakovine: 11 g / 14 g
- Maščobe: 24 g / 30 g
- OH: 4 g / 5 g
- od tega sladkorjev: 2,7 g / 3,4 g