MAFINI
Slastni in zanimivi mafini s Halloween podobo in zelo malo ogljikovimi hidrati.
Sestavine za mafine:
• 5 jajc
• 250 gramov bučkinega pireja
• 20 gramov stopljenega kokosovega masla
• 55 gramov mletega kokosa
• 50 gramov mletih mandljev
• 1 čajna žlička pecilnega praška
• 1 jedilna žlica stevie
• 1 merica Nanox beljakovin (okus vanilija)
Sestavine za kremo:
• 100 gramov lahkega kremnega sira
• 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
• 10 gramov kokosovega masla
• 100 gramov sladke smetane
Sestavine za čokolado:
• 50 gramov čokolade
• 10 gramov kokosovega masla
Postopek:
1. Rumenjake ločimo od beljakov, ki jih stepemo v sneg.
2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom zmešamo rumenjake ter vse preostale sestavine za mafine.
3. Maso previdno vmešamo beljakom.
4. V pekač za mafine namestimo 12 papirnatih modelčkov, ki jih do ¾ napolnimo z maso.
5. Pečemo v prej ogreti pečici na 160 stopinj Celzija približno 30 minut, oziroma toliko časa, da po površini rahlo porjavijo.
6. Med tem časom pripravimo kremo. Stopimo kokosovo maslo in ga z ročnim mešalnikom zmešamo s preostalimi sestavinami za kremo. Postavimo v hladilnik.
7. Kremo razporedimo čez dobro ohlajene mafine ter vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za približno 15 minut.
8. V tem času pripravimo čokolado. Nad paro stopimo čokolado s kokosovim maslom in počakamo da se malo ohladi. Nato z okroglim nastavkom za dekoriranje narišemo pajkovo mrežo in počakamo, da se čokolada strdi.
Hranilna vrednost (na 1 mafin od 12): 190 cal, 16 g M, 5 g OH, 2 g vlaknin, 2 g sladkorja, 7 g B.
@healthywithanja